Brabrand Valley Vinsyndikat 

Presseomtale

Lokalavisen 31. juli 2010
Af Christina S. Johansen
 

Årets bedste rødvin kommer fra Brabrand Valley

Deres første forsøg på at deltage i et vinskue blev et flop - vinen blev kasseret på grund af en smagsfejl.

Men vinavlerne fra Brabrand Valley Vinsyndikatet gav ikke op, og i år fik de så i den grad oprejsning.

Ole Brun Madsen og Ruth Hyldgaard Brun Madsen passer og plejer deres elskede druer. Om halsen bærer Ole guldmedaljen, som vinen indbragte.

Ole Brun Madsen og Ruth Hyldgaard Brun Madsen passer og plejer deres elskede druer. Om halsen bærer Ole guldmedaljen, som vinen indbragte.

Der er udkig over den smukke dal fra Ruth Hyldgaard Brun Madsens og Ole Brun Madsens terrasse.

Her kan de sidde og nyde solens varme stråler og kigge på haven nedenfor. En have som er fyldt med alverdens frugt og grønt - lige fra diverse forskellige krydderurter til æbler, tomater og ikke mindst de elskede Rondo-vindruer, der på flaske er kåret til årets rødvin.

En varm og solfyldt dag som denne kunne man i et øjeblik blive i tvivl, om man befinder sig i en have i det sydfranske, eller om man virkelig befinder sig i Brabrand lidt udenfor Århus.

Det sidste er tilfældet.

Sådan ser vindervinen ud.

Sådan ser vindervinen ud.

Fik 19 af 20 point

Parret Ruth Hyldgaard Brun Madsen og Ole Brun Madsen er en af i alt 11 amatør-vinavlere på Hougårdsvej eller med tilknytning til Hougårdsvej, som udgør Brabrand Valley Vinsyndikatet.
Et vinsyndikat der 27. juni snød alle de professionelle vinavlere og løb med både guldmedalje og titlen som Årets Bedste Rødvin ud af 80 indsendte vine til vinskue for Midt- og Østjylland.
"Det var helt fantastisk at få en guldmedalje og så med hele 19 ud af 20 point. Det er bestemt ikke noget, der sker hver dag, at en vin scorer så højt," fortæller Ole Brun Madsen, der sammen med sin nabo og ven, den nyligt afdøde Bent Pedersen, startede Brabrand Valley Vinsyndikatet op tilbage i 2007. "Jeg har selv lavet vin de sidste 25 år, og da jeg flyttede her til Brabrand fra Risskov i 1997, blev jeg ved," fortæller Ole Brun Madsen og fortsætter: "I 2005 lavede jeg så nogle stiklinger til Bent. Så blev folk jo nysgerrige, og hurtigt derefter kom to mere med. Det førte alt sammen til, at vi i 2007 stiftede Brabrand Valley Vinsyndikatet."

Sidste års vin var en fuser

Den flotte score og titlen som Årets Bedste Rødvin kom som lidt af en overraskelse for vin-amatørerne fra Brabrand. Sidste år forsøgte de nemlig også at indsende en vin til bedømmelse. Den gang gik det blot ikke helt, som det skulle. "Dommerne kasserede simpelthen vinen, med den begrundelse at den havde en smagsfejl.

Vi synes jo egentlig selv, at vinen smagte udmærket, og var selvfølgelig spændte på bedømmelsen. Derfor var vi også lidt slukørede, da vi tog hjem," fortæller Ole Brun Madsen. "Men vi havde jo netop indsendt vinen for at få en idé om, hvor vi egentlig ligger henne med vores vin, så vi tog bare ved lære af det hele og gjorde os ekstra umage, da dette års vin skulle laves," fortsætter Ole Brun Madsen.

I Ruths og Oles drivhus er stadig moderplanten, som står bag alle vin-planterne, der er lavet.

I Ruths og Oles drivhus er stadig moderplanten, som står bag alle vinplanterne, der er lavet.

Mere end bare vin

Der er ingen tvivl om, at de 11 amatør-vinavlere i Brabrand Valley Vinsyndikatet går op i deres fritidsbeskæftigelse med liv og sjæl. Men den fælles vindyrkning handler om meget mere end bare vin.
Ruth Hyldgaard Brun Madsen og Ole Brun Madsen fortæller: "Det giver et fantastisk fællesskab og en tilfredsstillelse at vide, hvem der bor på vejen. Det er en god måde at være sammen på, som gør os glade og trygge."

 

Tilbage til Presse

Tilbage til forside